De NASA, National Aeronautics and Space Administration, heeft bekendgemaakt dat het dit weekend astronauten de ruimte in stuurt met de Microsoft HoloLens. Het apparaat zal gebruikt worden om te communiceren met de thuisbasis op aarde.

NASA gebruikt HoloLens voor communicatie

Omdat NASA al met Microsoft werkte aan de HoloLens voordat het apparaat werd aangekondigd, kan de National Aeronautics and Space Administration nu astronauten de ruimte insturen met het apparaat. Zodoende kunnen die ruimtereizigers communiceren met de thuisbasis op aarde, wanneer ze dit weekend de ruimte in worden geschoten. Dit weekend stuurt NASA namelijk een groepje astronauten naar de International Space Station (ISS) om het ruimtestation opnieuw te bevoorraden voor de SpaceX-missie.

De astronauten zullen de Microsoft HoloLens gebruiken voor een aantal verschillende doeleinden. Eén van die dingen is dus communiceren met de thuisbasis, maar een ander tof project is Remote Expert Mode. De mensen op aarde maken gebruik van Skype om te zien dat de astronauten in de ruimte zien en alles is dan in real-time. NASA-medewerkers zijn dan in staat om tekeningen en notities te maken die de astronauten op hun scherm te zien krijgen. Zo ontstaat er een nieuwe manier van communiceren, waarbij je dingen kunt aanwijzen.

Ook is er de Procedure Mode waarbij astronauten te maken krijgen met geanimeerde holografische tekeningen die bovenop het apparaat geprojecteerd worden waar de astronaut in kwestie mee bezig is. Microsoft en NASA hebben voor deze vorm van communicatie het programma Sidekick ontworpen, maar helaas is het niet zo dat Sidekick de nieuwe standaard wordt. Dit zijn echt tests en plannen voor de toekomst. En vaak levert dat voor de mensen thuis ook weer toffe mogelijkheden op - zeker iets om in de gaten te houden.