Niet alleen op aarde wordt de smartwatch steeds populairder, ook astronauten moeten er aan geloven. NASA schakelt zelfs de hulp van ontwikkelaars en creatievelingen in om de ideale smartwatch-app voor astronauten te ontwikkelen.

Astronauten dragen al sinds jaar en dag (gesponsorde) fancy horloges maar ook deze moeten met hun tijd mee. Maar, wat laat je op de smartwatch van een astronaut zien? NASA roept de hulp hiervoor in van creatieve ontwikkelaars. Hen wordt gevraagd de ultieme app voor een astronaut te ontwikkelen. Mocht je app uitgekozen worden dan staat daar een vergoeding van 1.500 dollar tegenover.

We zijn geïnteresseerd in de opkomende wereld van smartwatch-technologie en willen deze gebruiken om een smartwatch-app te maken die nuttig is voor astronauten

Maar, waar moet die app aan voldoen? Volgens NASA is het in ieder geval belangrijk dat de smartwatch-app de agenda van de bemanning kan weergeven, dat waarschuwingen in de vorm van notificaties getoond worden en dat de status van de communicatie met het ISS getoond kan worden. Natuurlijk mogen ook diverse stopwatches en timers niet ontbreken. Het doel van de app is het verhogen van de efficiëntie en het tonen van feedback op vitale functies en prestaties. Opvallend genoeg is de smartwatch waarop de app moet draaien al bekend; de Samsung Gear 2.

Om aan de wedstrijd van NASA mee te doen hoef je niet per se te kunnen programmeren. De organisatie neemt genoegen met wat afbeeldingen van hoe de app eruit moet zien. Meedoen doe je via deze pagina.