Eind november zullen eigenaars van de game NBA 2K17 en een Fitbit-fitnesstracker gebruik kunnen maken van een bijzondere integratie. Actieve gebruikers van een fitnesstracker van het bekende merk zullen namelijk in-game-beloningen vrijspelen bij het behalen van dagelijkse doelen.

Integratie tussen basketbalgame NBA 2K17 en Fitbit-producten

Fitbit wil de videogamers die fan zijn van de NBA 2K-serie aanspreken met een bijzondere integratie. Wanneer je aan het einde van de maand namelijk een Fitbit-product koppelt aan de basketbalgame NBA 2K17, dan krijg je toegang tot extra in-game-beloningen. Dit zijn digitale beloningen, zoals een boost van het personage waar je mee speelt in de MyPlayer-modus. Daar moet je wel wat voor doen; je dient er tienduizend stappen voor te lopen op een dag. Dat is een doel dat Fitbit standaard heeft ingesteld voor zijn fitnesstrackers.

Volgens de bedrijven kan dit werken als een extra motivatiemiddel om vaker te bewegen, wanneer we er profijt van hebben in een game die we leuk vinden om te spelen. Hoewel dit een leuke ontwikkeling is voor mensen die wat extra motivatie nodig hebben voor het maken van die stappen, is het nog maar de vraag of trouwe spelers van NBA 2K17 het al die moeite waard vinden. Maar dat zal de tijd ons leren. De integratie gaat vanaf 25 november van start. Het is niet bekend of er ook Fitbit-producten worden uitgesloten van deelname.