Vanguard Games, mede-ontwikkelaar van Halo: Spartan-serie, wordt ontwikkelaar van virtual reality- en augmented reality-games en -entertainment. Daarvoor dat de gamestudio fuseren met Force Field, een nieuw opgerichte vr/ar-groep.

Het Nederlandse Vanguard Games gaat fuseren met Force Field

Force Field, een nieuw opgerichte vr/ar-groep, gaat fuseren met Vanguard Games, en vormt daarmee een van Europa’s grootste vr- en ar-content- en technologieontwikkelaars. Het gerenommeerde Vanguard ontwikkelde eerder games voor mobiel en consoles en is vooral bekend om het mede-ontwikkelen van Halo: Spartan Assault en het vervolg Halo: Spartan Strike met 343 Industries en uitgever Microsoft Studios. Met deze fusie ontstaat de zestig man sterke augmented en virtual reality-specialist Force Field, die games en entertainment ontwikkelt.

Force Fields exclusieve focus op virtual reality is redelijk uniek te noemen in de nog jonge wereld van vr en ar. Bij andere grote ontwikkelaars wordt vr er voorlopig nog ‘bij’ gedaan, terwijl bedrijven die zich uitsluitend focussen op de technologie vaak kleinschalige start-ups zijn. Als gevestigde ontwikkelaar met een grote capaciteit en ervaring, is Force Field de eerste in zijn soort. Het bedrijf heeft al wereldwijde partnerships gesloten met een aantal van de meest toonaangevende bedrijven op het gebied van vr en ar.

Het eerste product dat wordt gelanceerd onder de Force Field-naam wordt een game voor de Oculus Rift. Meer informatie zal later dit jaar worden onthuld.