Samsung heeft bekendgemaakt dat we de Samsung Gear VR straks voor meer dan alleen gaming kunnen gebruiken. We zijn straks namelijk ook in staat films en series via Netflix en onze favoriete streamers via Twitch te bekijken.

Netflix en Twitch komen naar Samsung Gear VR

Op donderdagavond Nederlandse tijd kondigde Samsung officieel de consumentenversie van de Samsung Gear VR aan. Duidelijk is inmiddels dat het apparaat geschikt is voor gaming, maar dat betekent echter niet dat de mogelijkheden daar ophouden. Bedrijven als Netflix en Twitch, en diensten die hier in Nederland nog niet beschikbaar zijn zoals Hulu, hebben namelijk aangegeven dat ze een app zullen uitbrengen die zal werken op de Gear VR wearable headset. Sterker nog: Netflix is nu al beschikbaar voor het platform.

twitch-netflix-samsung-gear-vr

Ook de videowebsite Vimeo zal een app uitbrengen voor de Samsung Gear VR. Het lijkt er echter niet op dat er virtual reality-specifieke functies beschikbaar zullen zijn voor de apps, maar dat we er meer mee kunnen dan alleen gaming is natuurlijk al mooi meegenomen. Helaas is nog niet bekend wanneer we de Twitch-applicatie kunnen verwachten. De Samsung Gear VR is medio november verkrijgbaar in de kleur Frost White voor de verkoopadviesprijs van 99,99 euro, maar werkt uiteraard niet zonder (Samsung-)smartphone.