Netflix heeft in een interview aangegeven niet geïnteresseerd te zijn in het maken van films en series die je helemaal in virtual reality kunt bekijken. De videostreamingdienst wil zich blijven concentreren op het maken van eigen films en series.

Geen vr-content van streamingdienst Netflix

Hoewel Netflix wel degelijk een virtual reality-applicatie heeft, die onder meer draait op de Samsung Gear VR, is het bedrijf er niet van overtuigd dat zijn toekomst ligt bij het maken van 360-graden video's of virtual reality-content. Dat geeft bestuursvoorzitter en medeoprichter van de videostreamingdienst, Reed Hastings, aan in een interview. Je bent dus wel in staat om alle Netflix-series en -films in virtual reality te bekijken, in een virtuele huiskamer, maar echte virtual reality-content zal de streamingdienst dus niet gaan maken.
We are really focused on movies and TV shows, doing more of those, which you can watch in a virtual reality headset if you want to. But we think most people will watch Netflix on a smartphone or a smart TV.

Hoewel virtual reality-content in de vorm van video's wel steeds populairder wordt, lijkt deze industrie dezelfde weg te volgen als de gameindustrie, waar kleinere en onafhankelijke studios nu de richting bepalen en waar grotere studios waarschijnlijk snel zullen volgen.