Netflix heeft inmiddels goed duidelijk gemaakt virtual reality niet tot prioriteit te bestempelen. Nu weten we precies waarom Reed Hastings, bestuursvoorzitter van de videostreamingdienst dat vindt: je kunt de content niet binge-watchen, zoals je wel de andere series kunt kijken.

Virtual reality geen prioriteit voor Netflix

Reed Hastings, de bestuursvoorzitter van Netflix, heeft laten weten virtual reality geen prioriteit heeft voor zijn bedrijf, omdat je de content niet kunt binge-watchen (achter elkaar bekijken). Wel gelooft Hastings erin dat gaming een hoop aan virtual reality gaat hebben, maar als het om films en series gaat, dan vergt het kijken teveel van de gebruiker. Dit is wat Hastings daarover zegt.
You’re exhausted after 20 minutes. We are more focused on a lean-back, relaxing experience.

Netflix' chief content officer, Ted Sarandos, voegt daaraan toe.
I can’t imagine putting on a VR headset while sitting on the couch with my wife for two hours and just disappearing.

Daarnaast vindt het bedrijf dat vr momenteel nog te klein is, een nichemarkt, voor grote investeringen. Ja, Google Cardboard vindt langzaamaan zijn weg naar de consument, maar headsets zoals de HTC Vive en Oculus Rift zijn nog schaars. Wel heeft Netflix een app uitgebracht voor de Samsung Gear VR, maar dat is een simpele woonkamer waar je de content in kunt bekijken. De volgende stap zou een volledig in 360-graden te bekijken videoproductie moeten zijn. Maar op dit moment zijn die video's kort en nog niet van hoge kwaliteit.