Het Franse bedrijf Nevo heeft nieuwe hybride analoge horloges uitgebracht, die ook kunnen dienen als een fitnesstracker: Nevo Balade Parisienne. Deze horloges zijn ook in staat om notificaties te ontvangen, wanneer je hen aan Android of iOS koppelt.

Nevo Balade Parisienne-editie aangekondigd

Tegen het einde van 2014 onthulde het Franse bedrijf Nevo zijn analoge fitnesstrackerhorloge. Deze ietwat minder slimme smartwatch was toen al in staat om notificaties te ontvangen vanaf een Android- of iOS-smartphone. Deze week kondigt de fabrikant nieuwe modellen aan, die onder de noemer Nevo Balade Parisienne vallen. Het gaat om vier nieuwe varianten, die allemaal ook net even wat dunner zijn dan hun voorganger. De Nevo watch, een succes op Indiegogo, is 12,6 millimeter dun. De nieuwe modellen zijn 12 millimeter dun.

Nevo-Balade-Parisienne-2

Je stelt deze nieuwe modellen - Tertre, Saules, Lepic and Ravignan - hetzelfde in als de bestaande. Deze horloges hebben dus onder het analoge uiterlijk een activiteitentracker ingebouwd zitten, waarmee je gelopen afstand, calorieën, slaap en genomen stappen mee kunt meten. Daarnaast kunnen ze smartphone-notificaties ontvangen - daarvoor zal er een led-lampje gaan branden op het tijdstuk. Ook zit er een kleine motor in, die zorgt voor een trilling. De batterij zou drie tot zes maanden mee moeten gaan en dragers kunnen ermee zwemmen.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Nevo Balade Parisienne naar Nederland komt, is op moment van schrijven niet te zeggen. Wel verschijnt dit horloge in februari in de Verenigde Staten, voor een prijs vsn 169 dollar (155 euro).