New Balance is een samenwerking met Intel aangegaan om zijn eigen smartwatch op de markt te kunnen brengen. De schoenenmaker heeft tijdens CES 2017 in Las Vegas een gloednieuwe smartwatch gepresenteerd. Het gaat om de RunIQ, dat over hardware van Intel beschikt.

New Balance en Intel lanceren RunIQ

De RunIQ is de eerste echte smartwatch van New Balance en draait op Android Wear. Onder de motorkap van het horloge vinden we een Intel Z34XX-process en 512MB werkgeheugen. Wat betreft interne opslagruimte hebben de makers gekozen voor 4GB en het AMOLED display is er één van 1.39-inch. Het horloge beschikt daarnaast over een hartslagmonitor en GPS-functies. De batterij gaat doorgaans tot 24 uur mee zonder hem tussentijds te hoeven opladen. Mocht je zowel de hartslagmonitor als GPS-functie gebruiken, reken dan op zo'n vijf uur.

Prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is het horloge nog niet in de winkels te vinden. Wel kun je de smartwatch vanaf vandaag alvast pre-orderen. Het is de bedoeling dat de horloges vanaf 1 februari ook in de winkels te koop zijn. De prijs bedraagt 299 dollar, omgerekend zo'n 282 euro. Tegelijkertijd komt New Balance in samenwerking met Jabra ook met een nieuwe koptelefoon genaamd PaceIQ. Die komt voor een bedrag van 110 dollar op de markt.