Voor tachtig dollar alle IFTTT-functies letterlijk bij de hand; dat belooft de Nex Band Evolution, een slimme armband van het bedrijf Mighty Cast. Echter, het lijkt in veel gevallen simpeler om gewoon de IFTTT-app op je smartphone te zetten.

Led-lampjes

Dat laatste is althans het oordeel van Digital Trends, die de Nex Band uitgebreid heeft getest en uitgeprobeerd. De armband is voorzien van vijf led-lampjes. Een scherm ontbreekt. De ledjes corresponderen met een app die op de smartphone valt te programmeren. Door middel van die app komen de mini-programmaatjes van IFTTT in beweging zodra de armband wordt aangeraakt, of als hij in de buurt komt van een smart home-apparaat dat door IFTTT wordt aangestuurd. Of daar juist vandaan gaat.

Fitnessfuncties

Voorts biedt de band ook nog fitness-functies. Je kunt je stappen laten vastleggen, en daaruit valt af te leiden hoeveel je op een dag hebt bewogen. Notificaties van social media op de armband kun je ook laten doorkomen met een led-flitsje of een trilling, of beiden. Maar dan moet je wel goed onthouden welke van de vijf lampjes bij welk social medium hoort.

Geen scherm

Een zwakte vindt Digital Trends dat de armband geen scherm heeft. Dat beperkt de functionaliteit aanzienlijk, omdat je steeds uit flitsende lampjes en trillingen moet afleiden wat de armband je precies probeert te vertellen. Het openen van de bijbehorende app op de verbonden smartphone is dan de oplossing. Maar wearables zijn uiteindelijk bedoeld om de smartphone op dit gebied deels overbodig te maken. En dat is bij de Nex Band Evolution overduidelijk niet het geval.

Goedkoop

Een positief punt is de prijs; voor tachtig dollar kun je weinig wearables vinden die hetzelfde kunnen als deze Nex Band Evolution. Dus wie niet al te hoge eisen stelt aan zijn wearable, kan iets aan het bandje hebben.

Alle mogelijke details over de Nex Band Evolution vind je in deze review van Digital Trends. Hier is een filmpje van de fabrikant zelf.