Het lijkt erop dat de echte reden waarom Pokémon Go nog niet naar de Apple Watch is gekomen, nu te voorschijn is gekomen. Niantic werkt aan een eigen wearable. Niet de Pokémon Plus, maar een wearable waar je ook de Niantic-game Ingress mee kunt spelen.

Apple Watch moet wachten

Begin volgende maand, zo is de planning, schijnt Niantic met de nieuwe wearable te komen. Die wordt om de pols gedaan en bevat apps die speciaal voor de spellen van dit bedrijf zijn gemaakt. De Apple Watch-app moet dus even wachten. Ondanks een tweet waarin Niantic ontkent dat de app vertraging heeft opgelopen. Op zich klopt dat dus: de lancering van de app wordt blijkbaar gewoon uitgesteld.

Nex + Ingress Band

Inmiddels is een plaatje van de nieuwe wearable te zien en is er ook een filmpje van het nieuwe polsapparaatje. Deze wordt The Nex + Ingress Band gedoopt, en lijkt nogal op een product met de naam Nex Band Evolution waar Niantic eerder dit jaar een crowdfundingactie voor begon. Die campagne is inmiddels verdwenen, Niantic heeft sindsdien blijkbaar zoveel verdiend met Pokémon Go dat het apparaatje in eigen stal is ontworpen.

Kleurrijke led-notificaties

De functionaliteit van het nieuwe bandje gaat die van de Pokémon Go Plus ver te boven. Er zijn vijf aanraakgevoelige onderdelen op het schermpje te onderscheiden. De bediening wordt vergemakkelijkt doordat de leds onder het scherm verschillende kleuren kunnen aannemen. Zo kunnen notificaties en iconen worden veranderd.

Fitness

De batterij van de Nex Band zou vier dagen mee gaan en het bandje biedt ook fitness-mogelijkheden. Zoals een stappenteller. Niantic zou eerst een Ingress-variant op de markt willen brengen, maar aangezien Pokémon Go op dit spel is gebaseerd, kan dit spel er makkelijk aan worden toegevoegd.

Pokémon Go-app

Nu is het voor Apple Watch-dragers dus nog even wachten op de Pokémon Go-app, die eerder dit jaar door Niantic zelf op een grote Apple-persconferentie is geshowd. Dezelfde persconferentie waar ook de iPhone 7 Plus werd aangekondigd.

Snorlax

Er werd live op het podium een Snorlax gevangen met de nieuwe app. Niantic beloofde toen de app voor het einde van dit jaar uit te brengen. Of dat gebeurt, is gezien de informatie over de nieuwe wearable nogal twijfelachtig. Pokémon Go-spelers gaan waarschijnlijk niet met én de Apple Watch én de Nex Band op stap.