John Hanke, ceo van Niantic, wilde dat Pokémon GO speelbaar was op speciale lenzen die je met het internet zou kunnen verbinden. Ook zouden spelers meer gaan uitgeven bij bedrijven, terwijl hele gemeenschappen eens grondig zouden worden aangepakt.

Dit was de visie voor Pokémon GO

John Hanke, de ceo van ontwikkelaar Niantic, heeft zijn oude visie over Pokémon GO gedeeld met de wereld. Het plan was om de game speelbaar te maken op speciale contactlenzen die mensen zouden kunnen dragen. Wanneer de spelers die lenzen zouden dragen, dan zouden ze letterlijk alleen maar om zich heen hoeven te kijken in de wereld, in plaats van constant naar dat scherm op hun smartphone. Helaas is dat idee niet van de grond gekomen en kijken we nu alsnog met z'n allen constant naar dat display in onze handen.

Het doel van de game is echter wel behaald: mensen uit hun huizen krijgen en de buurt laten verkennen, waardoor ze ook in contact komen met buren en andere bewoners. Met Pokémon GO wilde de ontwikkelaar gemeenschappen eens grondig aanpakken - uit dat huis, en de straat op. Daarnaast was er ook een plan om mensen meer uit te laten geven bij bedrijven die werden gepromoot in het spel (die feature komt er overigens nog aan). Ja, er komt nog een armband aan, maar dat is natuurlijk niet net zo tof als speciale contactlenzen.