uhu, een producent van kindertablets, heeft nu ook een fitnessbandje gemaakt voor kinderen. De nabi Compete laat de kids met deze nieuwe wearable wedstrijdjes tegen elkaar rennen.

De kindertablets van Fuhu zijn herkenbaar door dikke rode bumpers. De fitnessbandjes zijn in dezelfde stijl gemaakt. De bandjes worden vergezeld van software die sport en fitness leuk moeten maken voor kinderen en de gezinnen waar zij deel van uitmaken. Niet alleen moet de nabi Compete de jeugdigen aanzetten tot een gezonde levensstijl, maar het is ook nog erg leuk om ze te gebruiken, meldt Fuhu.

Om de sociale component te onderstrepen, worden de bandjes in verpakkingen van twee stuks verkocht. Dan kunnen twee kinderen direct met of tegen elkaar gaan sporten. De fitnessbandjes gaan vergezeld van en app voor zowel iOS als Android. Fuhu stelt de bandjes in een flink aantal kleuren beschikbaar, zodat elk kind met een bandje in zijn eigen lievelingskleur kan rondlopen. Het bandje is voorzien van een kapje waaronder een bluetoothknopje zit, waarmee contact wordt gemaakt met een verbonden tablet of smartphone.

Nabi-compete

De bandjes bevatten een monitor die de sportieve activiteiten registreert. Een kleine batterij levert de stroom. Die houdt het volgens Fuhu drie maanden vol. De bandjes zijn uitgevoerd op zo'n manier dat kinderen ze moeilijk stuk kunnen krijgen.

De app op een verbonden tablet of smartphone maakt via bluetooth contact met het bandje. De app biedt een hele lijst uitdagingen, en taken waarmee de kinderen vet of hun laatste maaltijd kunnen verbranden. Dit wordt dan op het scherm van de tablet of smartphone in beeld gebracht. Kinderen die hun taken succesvol afronden, worden op het scherm beloond met digitale huisdiertjes en andere virtuele prijsjes zoals badges. Fuhu heeft voor zijn tablets een kindervriendelijk sociaal netwerk in het leven geroepen, nabi Konnect. Via de app van de nabi Compete kunnen kinderen hieraan deelnemen.

De app brengt de uitdagingen grappig en met veel leuke animaties in beeld. De sportieve prestaties worden door de app begeleid met geluidseffecten, alles wordt in eenvoudige taal uitgelegd en de user interface is speciaal gericht op jonge kinderen. Allerlei verschillende doelen kunnen worden behaald, en ze worden afgemeten tegen iets uit de echte wereld. Zoals een hardloopwedstrijd die precies zo lang is als de Brooklyn Bridge in New York.