Er is een logo opgedoken dat Samsung heeft geregistreerd, waaruit mogelijk op te maken is dat de elektronicagigant achter de schermen werkt aan een slimme bril. Dat de fabrikant aan zo'n Google Glass-achtige bril zou werken is geen nieuw gerucht, maar het wordt nu wel ietwat hardnekkiger dankzij dit logo.

Samsung werkt aan eigen slimme bril - gerucht

Niet alleen Apple lijkt achter de schermen te werken aan een slimme bril, ook Samsung werkt mogelijk aan onaangekondigde projecten met betrekking tot augmented reality. Dat gerucht bestaat al jaren. Maar een nieuw ontdekt logo gooit olie op het vuur. Dit logo is vastgelegd in Zuid-Korea en is voorzien van de beschrijving computerized vision-assisting eyewear. Dat doet dus vermoeden dat Samsung werkt aan een bril die zal gaan lijken op de Google Glass, een gefaald project van de zoekmachinegigant.

Het is nu ongeveer vijf jaar geleden dat Samsung voor het eerst het nieuws bereikte met een mogelijke slimme bril. Er zijn al verschillende ideeën voorbijgekomen, zoals een sportbril en de Galaxy Glass. Verderop in de beschrijving staat te lezen dat het product, dat bij het bovenstaande logo hoort, een camera heeft en wordt aangedreven door een computer. Ook is er een klein schermpje dat afbeeldingen kan presenteren. Als dat niet als een Google Glass-achtig product klinkt, dan weten we het ook niet meer. Samsung heeft zelf niets bekendgemaakt.