Bloxmade, een startend bedrijfje, heeft op financieringssite Kickstarter een nieuwe uitvinding gezet. Het is een oplaadstation voor de Apple Watch, dat ook diverse extra losse horlogebandjes keurig bewaart, alsof het een rek met stropdassen is.

DAIS

Bloxmade wil deze oplader - de DAIS - verkopen vanaf 79 dollar. Momenteel wordt op Kickstarter gezocht naar financiers die het project vooruit willen helpen.

Alternatieve horlogebandjes

Er zijn al aardig wat alternatieve standaarden en oplaadstations voor de Apple Watch. Bloxmade denkt een nuttige toevoeging te bieden door een complete opbergstandaard aan te bieden voor zowel de Apple Watch als een stuk of vier alternatieve bandjes, die je dagelijks kunt wisselen als bijvoorbeeld rood beter bij je kleding van die dag past dan blauw. Die aandacht voor de extra bandjes, die Apple Watch-dragers erbij kopen, is waar deze Bloxmade-standaard de nadruk op legt.

Eigen Apple dock

De standaard biedt ruimte voor het eigen dock van het horloge, dat keurig in een uitgesneden holte past. Daarop wordt de smartwatch geplaatst. Je kunt het horizontaal of verticaal plaatsen. In horizontale positie gaat de Apple Watch over in zijn nachtstand, zodat het een soort nachtklokje wordt.

Standaard

Aan weerszijden kunnen de bandjes aan de standaard worden opgehangen. Aangezien die bandjes op deze manier nooit ver van het horloge zijn, raak je ze niet makkelijk kwijt, en het is volgens Bloxmade een handiger manier om ze op te bergen - en te laten zien - dan wanneer je ze in een lade stopt.

Twee tot vier horlogebandjes

De standaard van Bloxmade - die DAIS is gedoopt - kan in verschillende varianten worden aangeschaft. Voor twee, drie of vier extra horlogebandjes. De duurste variant, met ruimte voor vier bandjes, kost 109 dollar. De goedkoopste, voor twee bandjes, kost 79 dollar.