Naar verluidt zal Apple midden of laat 2016 de opvolger van de Apple Watch uitbrengen, die zowel dunner als sneller moeten worden. Dat blijkt uit een interne memo van een financieel bedrijf dat ogenschijnlijk niets met Apple te maken heeft.

Gerucht: nieuwe Apple Watch verschijnt medio/eind 2016

De nieuwe Apple Watch, Apple Watch 2 zoals het internet het apparaat liefkozend noemt, zou medio of laat 2016 op de markt moeten verschijnen, denkt het financiële bedrijf Cowen and Company, die op het eerste gezicht niets met Apple te maken lijkt te hebben. Dit gerucht is ontstaan nadat er een interne memo van het bedrijf was gelekt, waarin de bovenstaande informatie stond. De nieuwe Apple Watch zou niet alleen iets dunner worden dan hij nu is, ook zou het apparaat verbeteringen op het gebied van prestaties krijgen.

Daarnaast zou Apple ook wat willen doen aan de batterijduur van het apparaat. Onlangs gaf bestuursvoorzitter Tim Cook nog aan dat het inderdaad zo is dat consumenten elke dag hun Apple Watch zouden moeten opladen (bij normaal gebruik), dus daar zou het bedrijf uit Cupertino nu iets aan willen veranderen. Meestal ruilt Apple een dikkere batterij in voor een mooi design, dus het ziet er nu al naar uit dat de geruchten elkaar tegenspreken. We verwachten het eerste echte nieuws pas begin volgend jaar, waarschijnlijk in maart.

Lees ondertussen onze recensie van de Apple Watch.