Als we de geruchten mogen geloven dan zal de nieuwe Apple Watch voor 2018 een scherm gemaakt van microled gaan krijgen. Dat melden althans bronnen, die bekend zouden zijn met de plannen van Apple, aan de Japanse krant Nikkei.

Microled-scherm voor de nieuwe Apple Watch - gerucht

De nieuwe Apple Watch krijgt een scherm van microled, aldus nieuwe geruchtenmakers die bekend zouden zijn met de plannen van Apple tegenover de Japanse krant Nikkei. De nieuwe smartwatch van Apple, met deze technologie aan boord, zou nog wel eens in 2018 kunnen gaan verschijnen. Het project zou al vergevorderd zijn, laten de bronnen weten, en er zou zelfs al een proefproductie zijn gestart. De reden: Apple zou hiermee de concurrentie voor willen blijven, door vroeg met de technologie aan de slag te gaan.

Ook is het momenteel zo dat Apple nog hevig leunt op andere schermfabrikanten. Zo werkt het bedrijf waarschijnlijk samen met Samsung aan de oled-schermen voor de onaangekondigde iPhone 8. Door nu zelf schermen te gaan produceren, hoopt Apple een dergelijke afhankelijkheid te voorkomen. Omdat microled nogal duur en moeilijk te maken is, zullen we de technologie nog niet breed ingezet zien worden op korte termijn. Omdat wearables kleinere schermen hebben, kan die tech daar als eerste geïntroduceerd worden.