Apple zou naar verluidt de nieuwe Apple Watch in het derde kwartaal van 2017 gaan uitbrengen. De nadruk zal mogelijk op accuduur gaan liggen. Voor de rest zouden we te maken krijgen met minimale aanpassingen en verbeteringen ten opzichte van Series 2.

Apple Watch Series 3 op komst - gerucht

Er zijn geruchten verschenen over de volgende Apple Watch, die alvast is omgedoopt tot Series 3. Een Chinees nieuwsmedium meldt dat Apple het apparaat in het derde kwartaal van 2017 wil lanceren. Over de Series 3 wordt gezegd dat er minimale verbeteringen en aanpassingen zijn in vergelijking met Series 2 en dat de nadruk voornamelijk zal gaan liggen op de accuduur. Veel smartwatches worden nog altijd geplaagd door een korte accuduur (de Samsung Gear S3 niet), waardoor je hem vijf tot zeven keer per week moet opladen.

Qua design hoeven we ook geen vernieuwingen te verwachten van het bedrijf uit Cupertino. Het model zou er nog altijd uitzien als de eerste variant, die in 2015 werd gelanceerd. Omdat het hier slechts om een incidenteel bericht gaat over de Apple Watch (Series 3), nemen we de berichtgeving nog met een korrel zout. Het is ook nog erg vroeg om iets zinnigs over het apparaat te kunnen zeggen, omdat Apple zich nu natuurlijk nog steeds wil focussen op de Series 2 en Series 1. Wanneer Apple zelf met nieuws naar buiten komt, is nu nog onduidelijk.