The Pokémon Company en Niantic Inc. hebben vandaag nieuwe features onthuld van Pokemon GO, die later dit jaar verschijnt voor Android en iOS. Naast een app wordt er ook een speciale wearable gelanceerd die je helpt de Pokémon om je heen te verzamelen.

Nieuwe info over Pokemon GO bekend

The Pokémon Company en Niantic Inc. hebben nieuwe features onthuld van de mobiele game Pokemon GO. Deze mobiele game wordt later dit jaar in de App Store en Google Play gelanceerd en zal fans ertoe aanzetten in alle hoeken en gaten van de echte wereld op zoek te gaan naar Pokémon. Hoewel de game nog actief ontwikkeld wordt, is voor het spel een vroege test gepland die beperkt is tot gebruikers in Japan. Features, beschikbare talen, ontwerp en uiterlijk van de game zijn nog niet afgerond en kunnen nog veranderen.

In Pokemon GO speuren spelers overal ter wereld hun omgeving af op jacht naar Pokémon die zich onder ons verschuilen. Sommige wilde Pokémon komen alleen voor in hun natuurlijke omgeving. Zo verschijnen Pokémon van het type Water uitsluitend in de buurt van meren en oceanen. Wanneer spelers de wereld om hen heen verkennen, trilt hun telefoon als er een Pokémon in de buurt is. Zodra ze een Pokémon aantreffen, kan hij gevangen worden door via het touchscreen van de telefoon een Poké Ball te gooien die zijn te vinden bij PokéStops.

Deze bevinden zich op interessante plaatsen, zoals kunstobjecten in de openbare ruimte, gedenkplaten en monumenten. Wanneer spelers verder in Pokemon GO komen, stijgt hun Trainer-level. Hierdoor kunnen ze sterkere Pokémon vangen en krijgen ze toegang tot meer voorwerpen. Sommige Pokémon kunnen evolueren als dezelfde soort meermaals gevangen wordt. Pokémon-eieren die bij een PokéStop gevonden worden, komen uit nadat de speler een bepaalde afstand heeft gelopen. Ook kun je medailles vrijspelen met uitdagingen.

Tijdens het spelen van Pokemon GO worden spelers aangemoedigd zich bij een van de drie teams aan te sluiten en mee te doen aan gevechten in de Gym tegen andere teams. Zodra ze zich bij een team aangesloten hebben, kunnen ze hun Pokémon toewijzen aan lege Gyms. Net als PokéStops zijn Gyms te vinden op locaties in de echte wereld. Omdat per speler slechts één Pokémon in een Gym geplaatst kan worden, moeten de teamleden samenwerken. Een Gym die door één team opgeëist wordt, kan door de andere teams uitgedaagd worden.

Het is nog niet bekend wanneer de game beschikbaar is.