Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Fitbit werkt aan een nieuwe smartwatch. Dit model zou de opvolger moeten worden van de Fitbit Blaze. Nu is er via de bekende lekker Evan Blass van EVLeaks een naam bekend geworden. Volgens Evan krijgt het nieuwe model de naam Fitbit Versa.

Fitbit Versa moet een grotere doelgroep aan gaan spreken

Via website Wareable is wat meer informatie naar buiten gekomen over de nieuwe smartwatch. Zo zal de Fitbit Versa draaien op dezelfde Fitbit OS-software als de Fitbit Ionic. Alhoewel de Ionic een prima smartwatch bleek te zijn, was het niet de hit geworden waar Fitbit op hoopte. De prijs was eigenlijk iets te hoog en ook het gebrek aan applicaties bleek hieraan schuldig. Daarnaast sprak het design niet iedereen aan. Met de Fitbit Versa wil het bedrijf een grotere doelgroep aanspreken door een smartwatch aan te bieden met een lagere prijs en een design dat ook vrouwen aantrekkelijker zullen vinden. Zo zal de nieuwe smartwatch straks in verschillende kleuren beschikbaar, namelijk zilver, zwart, houtskool en rose/goud. Via verschillende bandjes kun je het design nog verder naar wens aanpassen.

De Fitbit Versa zal naar verwachting deze lente officieel worden aangekondigd. Een prijs en een verschijningsdatum zijn op dit moment nog onbekend.