Oculus heeft ervoor gezorgd dat de nieuwe Gear VR, de virtual reality-bril van Samsung, niet meer werkt met de Galaxy Note 7. Dat toestel kan namelijk spontaan ontbranden en zelfs ontploffen, wat je natuurlijk niet moet willen met zo'n apparaat op je gezicht.

Note 7 werkt niet meer met Gear VR

Oculus, het Facebook-bedrijf dat samen met Samsung de Gear VR ontwikkeld heeft, heeft ervoor gezorgd dat de Samsung Galaxy Note 7 niet meer gebruikt kan worden in de virtual reality-bril. De app die je moet opstarten voordat je kunt genieten van vr-ervaringen, werkt namelijk niet meer. Wanneer je de app opstart, dan verschijnt er een waarschuwing in beeld. Daarin is te lezen dat Note 7-eigenaars contact op moeten nemen met Samsung. Dat bedrijf zal vervolgens vertellen dat je het toestel zo snel mogelijk moet inleveren.

Dit is de waarschuwing die in beeld komt te staan.

Customer safety is Oculus' top priority. Oculus is removing support for all Note7 devices on the Oculus platform. Until further notice, Note7 devices will not be compatible with the Gear VR. For more information regarding the Note7, please contact Samsung directly.

Het is goed dat Oculus zich op deze manier met de problemen rondom de ontploffende Note 7-modellen bezighoudt. Sommige eigenaars zien er geen gevaar in, in een toestel dat spontaan kan ontbranden en blijven het toestel zoals eerst gebruiken. Desondanks heeft Samsung inmiddels aangegeven dat de verkoop van het toestel gestopt is en dat iedereen zijn phablet moet inleveren -- je krijgt er je geld of een andere smartphone voor terug.