Ondanks het feit dat Google het Google Glass-project op een laag pitje heeft gezet, blijft het bedrijf wel nieuwe dingen uitproberen. Eén van die nieuwe dingen voor Google Glass is wellicht eyetracking, als we een nieuw patent mogen geloven.

Mogelijk eyetracking in nieuwe Google Glass

Het is geen geheim dat Google ondertussen achter gesloten deuren doorwerkt aan een nieuwe versie van Google Glass. Er is echter nog geen informatie verschenen over een eventuele nieuwe versie, dus we hebben ook nog geen idee wat we ervan mogen verwachten. Momenteel concentreert Google zich op het Glass for Work-programma en daar is het bedrijf redelijk succesvol mee. Glass heeft namelijk bewezen nuttig te kunnen zijn in specifieke werkomgevingen. Maar wat heeft het bedrijf verder nog in petto voor de toekomst van de gadget?

google-glass-patent

Een nieuw verschenen patent voor de wearable kan ons daar wellicht meer informatie over geven. En hoewel het wellicht niet heel erg baanbrekend is, kan eyetracking wel heel erg tof zijn voor Google Glass. De bril bedienen met je stem of via de touchpad aan de zijkant werkt op zich prima, maar wanneer de bril ziet waar jij naar kijkt en op basis daarvan de correcte informatie kan weergeven, dan voelt alles net weer dat beetje magischer. Google Glass is immers een project dat ons leven zou moeten aanvullen met niets minder dan gemak.

Eerder dit jaar gaf Google aan de bril niet meer te verkopen aan de consument, maar de zakelijke markt kan de bril nog wel aanschaffen. Hoewel tech-fanaten de bril wel zagen zitten en de technologie dan ook omarmden, waren er toch mensen die ook problemen hadden met de Glass. Zo kan het apparaat gebruikt worden voor het maken van foto's of video's, zonder dat degene die tegenover je staat daarvan af weet. Reden genoeg voor een pauze van het project. Onduidelijk is nu nog wanneer we Glass wel in een consumentenvorm gaan terugzien.