Google is nog altijd druk bezig met de ontwikkeling van Android Wear, het besturingssysteem voor smartwatches. De Android Wear 2.0 developer preview 4 is net klaar en bevat interessante nieuwe mogelijkheden voor de slimme klokjes.

Android Wear 2.0

Zoals we al hebben gemeld, loopt het een beetje achter met Android Wear 2.0. De lancering van het nieuwe besturingssysteem is uitgesteld tot begin volgend jaar. Er zit wel ontwikkeling in. De vorige preview, nummer 3, verscheen 2,5 maanden geleden. Nu zit het tempo er weer in met de presentatie van preview 4. Officieel zou er zes weken tussen de verschillende preview-versies moeten zitten.

Pincode

De nieuwe mogelijkheden die in preview 4 zitten, zijn 'naadloze authenticatie'  van de verbonden smartphone door een druk op de knop van de smartwatch. Een andere nieuwe optie is in-app billing. Gebruikers kunnen een pincode van vier cijfers invoeren op de smartwatch en op die manier in-app content aanschaffen.

Compatibel met 'oude' Android Wear-apps

Swipen om een notificatie of melding te wissen, is terug in deze preview. En Android Wear 1.0-apps worden ondersteund. Dat was in eerdere previews van Android Wear 2.0 nog niet zo.

Huawei en LG

De Android Wear 2.0 Developer Preview kan alleen op de Huawei Watch en de LG Watch Urbane 2nd Edition worden geinstalleerd. Hiertoe heeft Google software-kits beschikbaar gesteld, zodat ontwikkelaars er hun gang mee kunnen gaan en er hun horloge-apps op kunnen uitproberen.