Mocht je op zoek zijn naar een Virtual Reality-bril die in een lagere prijsklasse valt dan de Oculus Rift en de HTC Vive, dan is de nieuwe bril van Razer mogelijk een oplossing. Het gaat om de OSVR HDK 2, een bril die in eerste instantie is gericht op software-ontwikkelaars.

Razer OSVR HDK 2 nu te pre-orderen

De nieuwe virtual reality-bril is direct te pre-orderen via de officiële website van Razer. De open source-bril vliegt voor een bedrag van 499,99 euro over de digitale toonbank. Mocht je ervoor kiezen om de bril op dit moment aan te schaffen, dan wordt hij naar verwachting op 29 juli verstuurd. Als je de bril voor 28 juli aanschaft, kun je er ook twee spellen gratis bij verwachten. Het gaat om de titels Descent: Underground en Radial G: Racing Revolved, die normaliter gezamenlijk 55 dollar kosten.

Specificaties OSVR HDK 2

De Razer OSVR HDK 2 beschikt over een dual display met een beeldschermresolutie van 2160 x 1200 pixels. De bril met OLED-display werd overigens al aangekondigd in juni en kan 90 frames per seconde tonen. In 2015 verscheen overigens al een eerste open source virtual reality-headset van Razer. Nu is dus de tweede bril voor ontwikkelaars op de markt gebracht. Het is afwachten of er ook een consumentenversie volgt.