Er is een gerucht verschenen over de nieuwe, onaangekondigde smartwatch van Huawei. Die draait mogelijk op Tizen, niet op Android Wear. Hiervoor zou de fabrikant de samenwerking zijn aangegaan met Samsung, die het Tizen OS gebruikt voor de Gear S2 en de Gear S3.

Smartwatch van Huawei met het Tizen OS

Als we de geruchten mogen geloven dan werkt Huawei aan een nieuwe smartwatch. Tot op heden ging de geruchtenmolen er eigenlijk van uit dat Android Wear zou worden meegeleverd als besturingssysteem. Maar nu blijkt misschien dat Tizen OS van Samsung wordt geïnstalleerd. Hiervoor zou de fabrikant zelfs al hebben samengewerkt of aan het samenwerken zijn met Samsung. Mocht het gerucht kloppen, dan heeft Tizen er ineens een grote speler bij op de markt voor smartwatches - en mogelijk meer.

Huawei zou op zoek zijn naar een nieuwe partner voor zijn smartwatch. Google zou namelijk niet goed hebben samengewerkt met het bedrijf, waardoor het zich genoodzaakt voelt ergens anders te kijken. Veel andere fabrikanten van smartwatches hebben in het verleden kritiek geuit op Google; de zoekmachinegigant zou namelijk weinig flexibiliteit aanbieden aan zijn partners. En dat zorgt voor een hoop smartwatches die heel veel op elkaar lijken. Het wachten is nu op de officiële aankondiging - of andere informatie.