Future Interfaces Group, een onderzoekslab, heeft een manier gevonden om je huid om te toveren tot een touchscreen voor de smartwatch om je pols. Daarvoor maakt het team gebruik van een speciale ring die een signaal verstuurt naar het slimme horloge.

Nieuwe tech verandert huid in touchscreen voor smartwatch

Smartwatches moeten klein blijven om ervoor te zorgen dat ze nog enigszins modieus zijn, maar dat levert wel een probleem op: het navigeren door apps werkt niet altijd op kleine schermen. Dat kun je oplossen met een goed design, maar ook met externe elementen: zoals een speciale ring die de huid rondom je smartwatch omtovert in een touchscreen. Dat heeft Future Interfaces Group, een onderzoekslaboratorium, voor elkaar gekregen. De ring communiceert met een speciale band voor onder het slimme horloge om je pols.

[irp]

Het systeem is in staat om allerlei bewegingen te registreren, zoals een druk, een veeg of een tap. In de bovenstaande video kun je het werkende prototype zien, waar er onder meer een smiley wordt getekend op de hand van de drager, die meteen wordt vertaald op het scherm van de smartwatch. Er zijn echter nog wel obstakels op de weg, want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat de ring genoeg energie heeft? Momenteel zijn er nog geen plannen voor een commerciële beschikbaarheid van de technologie van de ring en de band.