Een anonieme bron claimt te weten dat Google binnenkort Android Wear updatet met ondersteuning voor onder meer wifi. Wanneer is helaas nog onduidelijk, maar het hoeft niet lang meer te duren, dankzij de Apple Watch.

Android Wear wordt verder uitgebreid

Google zit natuurlijk niet stil als het om Android Wear gaat, zeker niet nadat Apple op maandag de pers heeft laten stoeien met de Apple Watch. Nu claimt een bron, die kennis heeft van de planning van Android Wear, dat Google binnenkort de software gaat voorzien van wifi-ondersteuning. Dat houdt in dat wanneer er geen bluetooth-verbinding aanwezig is, gebruikers toch hun smartwatch kunnen koppelen aan een Android-smartphone of -tablet. De meeste smartwatches beschikken over wifi, dus dit is een goede zet van Google.

Nadat Google het platform voorzien heeft van die wifi-ondersteuning, zullen er kort daarna nog twee kleinere, maar niet minder belangrijke updates verschijnen. De eerste update staat in het teken van bewegingscontrole. Gebruikers zouden in staat zijn met hun pols te kunnen schudden om door de notificaties en Google Now-kaarten te kunnen bladeren, in plaats van hun andere hand te gebruiken om met een vinger over het scherm te vegen. De tweede update moet het navigeren in het menu en het vinden van apps gemakkelijker en sneller maken.

Op maandagavond kondige Apple officieel aan dat de Apple Watch vanaf 24 april te koop is in een aantal landen, behalve Nederland. Desondanks moet Google toch zijn best gaan en blijven doen om Android-gebruikers geïnteresseerd te houden in het platform, zodat die mogelijk niet overstappen naar een iPhone met iOS en de Apple Watch, voor het geval dat pakket ineens aantrekkelijker lijkt. De oorlog om de consument op de smartwatch-markt is gisteren officieel begonnen en het is interessant om te zien welke features dat oplevert.