Samsung heeft een video uitgebracht waarin het bedrijf meer vertelt over het verhaal achter het design van de Samsung Gear S3. Tijdens de presentatie op de IFA-beurs in Berlijn liet het bedrijf al weten dat het zich flink heeft laten inspireren door traditionele horlogemakers.

Dit is het verhaal achter de Gear S3

Het is geen geheim dat de Samsung Gear S2 een behoorlijk fijne smartwatch is. Dus dat Samsung dat succes met de Gear S3 wil herhalen, komt ook helemaal niet vreemd over. Hoewel we qua software nog maar weinig nieuwe dingen zijn tegengekomen (de S2 draait op Tizen 2.3.1 en de S3 op Tizen 2.3.2), zit het verschil hem voornamelijk in het design van het apparaat. Tijdens de presentatie op de IFA-beurs in Berlijn (inclusief hologrammen) liet het bedrijf al weten dat het zich flink heeft laten inspireren door traditionele horlogemakers.

In de bovenstaande video krijgen we nog eens het verhaal achter het design van de Samsung Gear S3 te horen. Zo is de Frontier-editie ontworpen met het idee de ideale sportsmartwatch te zijn, die ook niet misstaat in menig vergaderkamer. De Classic-variant is daarentegen gemaakt voor de mensen die zo min mogelijk toeters en bellen willen op een slim horloge en is meer bedoeld voor wat Samsung omschrijft als young professionals. En dat levert inderdaad twee verschillende designs op van hetzelfde apparaat. Check de video hierboven.