Huawei komt met een nieuwe fitnesstracker welke beschikt over gps én daarnaast waterdicht is. De gadget heet Honor Band 3 en werkt met Android 4.4 of iOs 8 en hogere versies. Tot nu toe alleen nog maar verkrijgbaar in Azië.

Honor Band 3

Op het Chinese platform MyDrivers meldt men dat de Honor Band 3 bijna compleet waterdicht is. De fitnesstracker kan 3 tot 50 meter diep onder water gaan zonder beschadigingen op te lopen. Dit apparaat is dus uitermate geschikt voor de zwemsport. De Honor Band 3 heeft twee versies. De duurdere versie kost omgerekend 49 euro en beschikt over gps. De standaard uitvoering beschikt niet over gps en gaat omgerekend 38 euro kosten.

Specificaties

De fitnesstracker beschikt over een 0,9 inch scherm. Dit scherm heeft een resolutie van 128 bij 32 pixels. Het paneel van de fitnesstracker is van het zogeheten pmoled-type. De gadget komt met ingebouwde stappenteller, een accelerometer en een infraroodsensor. Verder beschikt de accu over een capaciteit van 105mAh. Volgens Huawei gaat de fitnesstracker zo'n 21 dagen mee op een volle accu.

Azië

De nieuwe fitnesstracker wordt verkocht door het dochtermerk van Huawei: Honor. Op het moment is de Honor Band 3 alleen nog maar verkrijgbaar in China en India. Het is vooralsnog onduidelijk of deze fitnesstracker in de toekomst ook in de rest van de wereld verkocht zal worden. Samen met de Honor Band 3 werden vorige week nog een paar accessoires geïntroduceerd.