Mensen met epilepsie kunnen wellicht iets hebben aan de Empatica Embrace, een nieuwe wearable, die een epileptische aanval detecteert. Hulpdiensten kunnen zo automatisch worden ingeschakeld.

Epilepsie

Eplileptische aanvallen kunnen heftig zijn, en soms zelfs dodelijk. Het is belangrijk ze vroegtijdig te onderkennen. Daarbij helpt de Empatica Embrace-smartwatch. Dit slimme horloge, dat in een stijlvolle jas met een bandje van Italiaans leer is gegoten, verzamelt informatie over de beweging van de drager zoals elke andere tracker.

Lichaamsvocht

Maar hij doet meer. Aan de hand van opgevangen lichaamsvocht, zoals zweet, wordt nagegaan of de drager een piek in zijn activiteit ervaart. Een plotselinge piekactiviteit wordt via deze 'elektrodermische' sensoren gedetecteerd als een epileptische aanval.

embrace 1

Smartphone

De smartband is verbonden met een app in een smartphone, die gegevens registreert. Voorts heeft de smartband smartwatch-achtige eigenschappen, zoals het doorbrieven van notificaties. En het weergeven van de tijd op een led-scherm.

Embrace

De wearable heeft investeerders gezocht via Indiegogo en kreeg via deze site 780.000 dollar bij elkaar. De Embrace smartband wordt nu naar de eerste investeerders verzonden. Empatica belooft dat voor elke verkochte smartband, er eentje gratis wordt weggegeven aan een kind met epilepsie.