Er zijn twee nieuwe wearables van Samsung opgedoken op diens eigen website, die officieel nog niet zijn aangekondigd: de Gear Fit 2 en Gear IconX. De eerstgenoemde is alleen een fitnesstracker, terwijl de laatstgenoemde een fitnesstracker en geluidssysteem is.

Samsung Gear Fit 2 en Gear IconX duiken nogmaals op

Mogelijk heeft Samsung het bestaan van de Gear Fit 2 en de Gear IconX, die al eerder opdoken, bevestigd, door ze toe te voegen aan zijn eigen website. De twee nieuwe wearables worden weergeven in een lijst met ondersteunende hardware voor het S Health-platform van het bedrijf. Er worden geen specs of prijzen genoemd, maar er zijn wel foto's van de fitnesstrackers te bekijken. De Gear Fit 2 lijkt meer op een smartwatch dan zijn voorganger en is voorzien van een armband, die voorzien is van een bepaalde textuur.

samsung-gear-iconx

De afbeelding waarop de Gear IconX te zien is, bevestigen het beeld dat we dus al eind april tegenkwamen. Dit zou een fitnesstracker en muziekspeler moeten voorstellen, die je rechtstreeks in je oren kunt plaatsen. Het systeem is geheel draadloos en zou water- en stofdicht moeten zijn. Daarnaast zou je de oordoppen kunnen bedienen met touch controls. Aan boord zou 4GB aan opslaggeheugen moeten zitten. Het is nu wachten totdat Samsung officieel de producten gaat aankondigen. Wanneer dat gaat gebeuren, is momenteel nog niet bekend.