Blauwe Nike sportschoenen kun je voortaan vergezeld laten gaan van een net zo blauw horlogebandje voor je Apple Watch Nike+ horloge. En er komen nog drie kleuren.

Schoenen

Schoenen met een bijpassend horlogebandje. Dat is wat Nike heeft gepresenteerd. De Apple Watch-bandjes horen min of meer bij de Nike Air VaporMax Flyknit "Day to Night"-schoenen. De bandjes kosten 49 dollar per stuk en ze komen te liggen bij de online winkel van Nike en in de Apple Store.

Zweetmanagement

Er zitten dezelfde perforaties in als in de originele Nike-bandjes voor de Apple Watch, om zweet af te voeren. Ze zijn gefabriceerd van een sterk, flexibel fluoroelastomeer dat volgens Nike perfect is om zweet af te voeren en de huid lucht te geven. 'Zweetmanagement', noemt Nike dat.

Nike

Op 1 juni gaan de nieuwe horlogebandjes in de verkoop op de website van Nike. Dan zijn ook de bijbehorende schoenen verkrijgbaar. De schoenen hebben verder geen slimme functies, je kunt er alleen maar op lopen en noch de Apple Watch, noch de nieuwe horlogeband doet verder iets met het schoeisel. Maar dat Nike überhaupt denkt aan een horlogebandje dat bij een sportschoen past, is op zich een nieuwigheid. Andere merken van sportschoenen hebben dit nog niet bedacht.