Nike heeft een schoen aangekondigd met zelfstrikkende veters, net zoals filmliefhebbers dertig geleden al zagen in de populaire film Back to the Future. Wanneer je de schoen aantrekt, dan zullen de veters zich automatisch zelf gaan strikken.

Nike HyperAdapt 1.0: Back to the Future

Nike heeft de HyperAdapt 1.0 aangekondigd: een schoen met zelfstrikkende veters. Dit idee bestaat al tenminste dertig jaar, sinds de lancering van de eerste Back to the Future. In die film zien we de hoofdrolspeler schoenen van Nike dragen die veters heeft die zichzelf kunnen strikken. In de HyperAdapt 1.0 zit een sensor die bepaalt hoe strak de veters moeten zitten. Aan allebei de kanten van deze bijzondere schoen zit een knop waarmee je de veters strakker of losser kunt doen. Oh en er zijn natuurlijk led-lampjes aanwezig.

Vorig jaar introduceerde het schoenenmerk al eerder schoenen zelfstrikkende veters, maar die waren slechts in een kleine hoeveelheid beschikbaar. De HyperAdapt 1.0 bevat dezelfde technologie aan boord en zou dit jaar al op de markt moeten verschijnen. Echter, je kunt alleen een paar verkrijgen wanneer je lid bent van Nike+: het fitnessportaal van het bedrijf. Tijdens de kerstdagen zullen ze in drie verschillende kleuren verkrijgbaar zijn. In de toekomst wil Nike nog meer soortgelijke schoenen uitbrengen, met meer automatische functies.