Niet alleen de makers van de Apple Watch houden zich bezig met een SOS-functie waarmee familieleden en vrienden gecontacteerd kunnen worden als dat nodig is. Ook Nimb zou daarin weleens een belangrijke toekomst kunnen hebben. Nimb is een ring waarbij je op een 'panic button' kunt klikken om een alert te versturen naar vrienden en familie, mensen in de nabijheid van de plek waar je je bevindt, politie en andere hulpdiensten en andere contacten die je ingesteld hebt staan.

Hoe werkt de Nimb ring?

De Nimb ring is uiterst eenvoudig in zijn gebruik. Mocht je merken dat er iets niet in de haak is, dan hoef je alleen op de geheime knop op de ring te drukken om een signaal te versturen. Vanaf dat moment wordt een waarschuwing uitgestuurd naar jouw contacten die zich binnen 300 yards, omgerekend zo'n 275 meter, van de plek des onheils bevinden. Die contacten moeten dan wel de bijbehorende app op hun smartphone of tablet geïnstalleerd hebben staan. Ook beschikt de ring over een microfoon. Mocht je dus echt in de problemen zitten, kun je altijd gesprekken opvangen en opslaan.

Prijs en beschikbaarheid

Om de Nimb ring daadwerkelijk op de markt te kunnen brengen, lanceert het bedrijf achter de ring op 21 juni een Kickstarter-project. Op dat moment wordt ongetwijfeld meer bekend over de prijs en beschikbaarheid van de slimme ring. Duidelijk is al wel dat de Nimb ring, die twee weken moet overleven zonder op te laden, in de kleuren zwart en wit beschikbaar moeten komen.