Nintendo heeft tijdens een vergadering met investeerders aangegeven virtual reality te 'onderzoeken', zonder met concrete plannen aan te komen. Het bedrijf had al eerder een soort virtual reality-bril op de markt uitgebracht: de Virtual Boy.

Nintendo en virtual reality: wat ligt er in het verschiet?

Wanneer je Nintendo en virtual reality in één adem noemt, dan komt de Virtual Boy al meteen ter sprake. Deze spelcomputer heeft er eigenhandig voor gezorgd dat de vr-markt in de jaren negen crashte en twintig jaar later er pas bovenop kwam. Desondanks heeft het bestuur tijdens een vergadering met investeerders aangegeven virtual reality te 'onderzoeken', zonder concrete plannen te geven. Waarschijnlijk lonkt de markt, aangezien die in de nabije toekomst op 120 miljard dollar aan waarde wordt geschat.

Nu Nintendo een nieuwe directeur heeft, kan het bedrijf een andere koers aannemen. De voornamelijke directeur, wijlen Satoru Iwata, heeft nooit iets over virtual reality naar buiten gebracht. Wel werd er al een frisse wind door het gamebedrijf gewaaid toen Iwata de eerste smartphonespellen aankondigde. De huidige directeur, Tatsumi Kimishima (die het falen van de Wii U voorspelde...), zet die koers voort en wil zich daar op focussen. Ook werkt de spellenboer achter de schermen aan een nieuwe spelcomputer, Nintendo NX.