Shigeru Miyamoto, de legendarische gamedesigner van Nintendo, heeft in een interview aangegeven dat Super Mario en vr geen echte match zijn. Dat betekent dus dat we binnenkort geen overstap hoeven te verwachten naar virtual reality - in elk geval geen games met de loodgieter in de hoofdrol.

'Super Mario en virtual reality zijn geen goede match'

Shigeru Miyamoto, de bekende gamedesigner die verantwoordelijk is voor Mario, The Legend of Zelda en Donkey Kong, heeft in een interview aangegeven dat Super Mario en virtual reality geen echte match zijn.
I would agree that adapting Mario to new platforms is a key to keeping him relevant. But we want families to play together, and virtual reality doesn’t really fit well there. We also like people playing for a long time, and it’s hard to do that in VR.

We hoeven dus niet te rekenen op virtual reality-ervaringen met Mario in de hoofdrol. Maar dat betekent niet Nintendo virtual reality laat voor wat het is. Eerder gaf het bedrijf namelijk al aan te onderzoeken wat de technologie te bieden heeft. Het is niet bekend wat Nintendo van plan is met virtual reality. Ook weten we niet of het bedrijf meer wil gaan doen met augmented reality, aangezien de game Pokémon GO toch wel een erg groot succes blijkt te zijn voor het bedrijf. Het wachten is nu op een officiële aankondiging van de plannen.