De Nixon Mission-smartwatch, die op Android Wear loopt, is momenteel voor te bestellen via de website van de fabrikant.

Voor surfers, zwemmers en snowboarders

De Nixon Mission werd begin dit jaar reeds aangekondigd, maar nu kan hij pas besteld worden. De prijs is 429 euro. Hiervoor krijg je een Android Wear-horloge met sportieve eigenschappen. Het ziet er robuust uit en kan tegen water. Nixon prijst het horloge aan als ideaal slim klokje voor zwemmers, surfers en snowboarders.

Het horloge is voorzien van apps die bij deze sporten ondersteunen, en is gemaakt samen met Surfline en Snocountry. Zo geeft de app desgewenst de golfhoogten weer van stranden in de buurt. De smartwatch is voorzien van een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor en het scherm is bedekt met Gorilla Glass.

Nixon Mission bezels

Apps en kleuren

De voorgeïnstalleerde apps geven notificaties waar je tijdens het sporten wat aan hebt. De behuizing van polycarbonaat en roestvrijstaal zorgen ervoor dat het horloge niets kan gebeuren in het water. Klanten kunnen zelf hun eigen kleur band kiezen, de kleur van de bezel en de afwerking. Ook kan een naam of iets anders worden gegraveerd op de achterkant.

De beschikbare kleuren zijn zwart, blauw, goud, grijs, groen, oranje, rood en rozegoud. Nixon meldt op zijn website dat de horloges vanaf 10 oktober worden geleverd.