Nixon, producent van Android Wear-horloges, heeft een nieuwe variant gepresenteerd van de Nixon Mission. De nieuwe versie heeft een stalen band en de smartwatch is dan ook wat duurder.

Iets duurder

Eerder presenteerde de fabrikant een smartwatch met een siloconenband. Nu is er de Nixon Mission SS, die een adviesprijs van 450 euro heeft gekregen. Dat is enkele tientjes duurder dan de variant met een siliconenband.

Staal in drie kleuren

De nieuwe variant is in diverse kleuren te krijgen: goud-, zwart-, en zilverkleurig, met een bijbehorend stalen bandje van 23 millimeter breed. De smartwatch zelf is weliswaar van plastic en metaal, maar het bandje is geheel van roestvrij staal, waardoor het geheel een luxueuzere aanblik krijgt. In het jargon: een premium look.

Dezelfde 'inhoud'

De Mission SS heeft zo’n beetje alle opties en mogelijkheden van het originele model overgenomen, zoals het ronde scherm met een doorsnede van 1,39 inch. Dit is een amoled-scherm met een resolutie van 400 x 400 pixels. De Qualcomm Snapdragon Wear 2100-processor drijft deze smartwatch aan, geholpen door 512MB ram en 4GB opslaggeheugen. Voorts is er een lichtsensor, ingebouwd GPS, een thermometer, hoogtemeter, barometer, digitaal kompas, gyroscoop en een accelerometer. Echter, een hartslagmonitor heeft dit model niet, net zo min als het eerder gepresenteerde model.

Waterdicht

In het apparaat treffen we verder nog een microfoon aan, zodat er gesproken opdrachten aan de Google Assistant kunnen worden gegeven. Een speaker mist echter. De batterij heeft een vermogen van 400 mAh. Deze smartwatch is waterdicht tot 100 meter, wat inhoudt dat je ermee moet kunnen zwemmen.

Sportieve apps

Het apparaat komt dan ook met allemaal apps die te maken hebben met watersport, zoals surfen, bergbeklim-apps en informatie over sneeuwhoogten. Het is een apparaat dat dientengevolge zeer geschikt is voor actieve sporters, waarbij deze variant waarschijnlijk door zijn nieuwe stalen band wat duurzamer is dan de voorgaande versie.

Nederland

De Nixon Mission is al volop te koop in Nederland en de Mission SS bij Nixon zelf ook, voor 450 euro.