Nixon, een Amerikaanse producent van sportieve horloges, heeft een smartwatch gepresenteerd. The Mission loopt op Android Wear en het polssieraad kan tegen water.

The Mission

Het Californische bedrijf heeft The Mission uitgerust met een zeer stevige horlogekast, waardoor het als vanzelf een stoer uiterlijk krijgt. De introductie vond plaats op de horlogebeurs Baselworld in Zwitserland. Een video vol sportieve sneeuw- en surfacties begeleidde de presentatie.

Android Wear

Het horloge loopt dus op Android Wear, dat is aangevuld met enkele sportieve apps waar de drager zijn voordeel mee kan doen. The Mission heeft een Qualcomm Snapdragon Wear 2100-chip aan boord. De waterdichtheid is tot honderd meter.

Nixon The Mission 2

Trace

Voor de sportieve apps is samenwerking gezocht met Surfline en Snocountry, en voor een app die de sportieve prestaties volgt, is een partnerschap met Trace aangegaan. Dit bedrijf is bekend van een sport-tracker.

Schokbestendig

Behalve tegen water, kan het slimme sporthorloge vanzelfsprekend ook tegen een stootje en temperatuurverschillen. Zo is The Mission klaar voor elke missie, of het nu ter land, ter zee of in de lucht is, meldt Nixon. 'De 4x4 onder de smartwatches', noemt het bedrijf The Mission.

Nixon vertelt hierbij dat er met kleuren van bandjes en horlogekastjes gestoeid kan worden. Het horloge komt later dit jaar via verschillende retailers beschikbaar. Of dat ook in Nederland zo is, heeft Nixon niet bekendgemaakt. Evenmin is de prijs bekend.