Nixon heeft naar eigen zeggen het ultieme surfhorloge ontwikkeld. Het klokje voorspelt zelfs de hoogte van de golven.

Golfvoorspeller

Nooit meer een mooie golf missen; dat is de droom van een hoop golfsurfers. Als ze 429 dollar uittrekken voor de Nixon Ultratide hebben ze niet alleen een heel weerstation om hun pols, maar ook een golfvoorspeller.

Surfplekken

De Ultratide is volgens Nixon het product van uitgebreid research en ontwikkeling en een exclusief partnerschap met het Surfline netwerk, waar de gegevens over mooie surfplekken en ideale (ge)tijden worden verzameld voor surfers. De Ultratide smartwatch levert via een bluetoothverbinding real-time gegevens over het getijde, de hoogte van golven, de richting waarin de deining gaat, de windrichting, windsnelheid, en de temperaturen van zowel water als de lucht.

Surfline

In het horloge kunnen favoriete surfplekjes worden geprogrammeerd, zodat je notificaties krijgt als het daar ideaal surfweer wort. Ook kan de Ultratide automatisch een lekker surfplekje opsnorren als je op reis bent, op basis van de gegevens van Surfline en de plek waar de surfer zich bevindt. Op die manier wordt het nog lastig om een goede golf te missen.

Nixon Ultratide

De Ultratide komt met een smartphone-app waarin alle favoriete surfplekken en andere voorkeuren ingesteld kunnen worden. De Nixon Ultratide watch komt in zes verschillende kleuren naar de markt. Het is nog niet bekend of hij ook naar Nederland komt.