Samsung heeft de Gear A nog helemaal niet aangekondigd, maar dat weerhoudt designers er niet van renders te maken van de smartwatch. Vandaag zijn er namelijk wederom twee opgedoken, die ons mogelijk kunnen laten zien hoe de Gear A eruit komt te zien.

Samsung Gear A zou er zo uit kunnen zien

Samsung moet de Samsung Gear A-smartwatch officieel nog aankondigen. Desondanks is er de afgelopen tijd flink wat gelekt over het slimme horloge, waarvan momenteel moeilijk te zeggen is of het geruchten of wensen zijn. Hoe het ook zit, designers hebben zich door al die berichten laten inspireren en op basis daarvan renders gemaakt, die ons een voorproefje zouden kunnen geven van het design van Project Orbis, zoals de Gear A intern genoemd wordt. Check de renders van de Samsung Gear A-smartwatch hieronder en hierboven.

samsung-orbis-samsung-gear-a-renders

Eerder kwamen we een document voor ontwikkelaars tegen met daarin details over de aankomende ronde smartwatch van Samsung, de Samsung Gear A. Uit die documenten kon al worden opgemaakt dat de Gear A een roterende rand krijgt. Destijds kwam ook al naar buiten dat het scherm van de smartwatch 1,18 inch groot wordt en een resolutie krijgt van 360 bij 360 pixels. Dat levert een pixeldichtheid op van 305 ppi, wat hoger is dan de andere Samsung-smartwatches, al scheelt het slechts vijf ppi met de Gear S.

Het apparaat wordt ook voorzien van een aantal sensoren, zoals een accelerometer, gyroscoop, hartritmemeter, barometer en meer. Ook wordt de Gear A voorzien van WiFi, GPS en cellulaire radio. De roterende rand kan voor een aantal dingen worden gebruikt: zo kun je ermee door de software navigeren, door lijstjes heen bladeren, tussen verschillende schermen wisselen, in- en uitzoomen bij foto’s, het volume aanpassen en een aantal aspecten binnen de user interface aanpassen. Die rand wordt dus voor veel dingen gebruikt.