Uit officiële bedrijfsdocumenten van Nokia is op te maken dat de fabrikant zich in de toekomst mogelijk wil concentreren op wearables. Wat voor wearables is nog niet bekend, maar de kans is groot dat het iets met gezondheid te maken gaat krijgen.

Nokia aan de wearables

Het lijkt erop dat Nokia zich wil gaan verplaatsen naar de wearablesmarkt. Dat is op te maken uit officiële bedrijfsdocumenten die naar buiten zijn gekomen. Eerder verscheen het ongefundeerde gerucht dat de Finse fabrikant inderdaad iets met een wearable en gezondheid wilde doen, maar op dat moment was er nul bewijs om dat idee te ondersteunen. Daar is nu dus verandering in gekomen. Helaas is op dit moment niet duidelijk wát voor wearable het wordt, maar de kans is wel groot dat het iets met je gezondheidsdata gaat doen.

Eerder patenteerde Nokia al een armband met meerdere schermen, die per scherm iets zou laten zien dat betrekking heeft op je gezondheid. Ook heeft Nokia een vacature openstaan waaruit op te maken is dat de wearable veel met je data moet gaan doen en op basis van algoritmes je aanbevelingen kan doen om gezonder te kunnen leven. Momenteel is de markt voor fitnesstrackers al behoorlijk vol (misschien zelfs al verzadigd), dus het is interessant om te zien waar Nokia straks mee op de proppen komt op gebied van wearables.