Nokia heeft de elektronicabeurs IFA gebruikt om een nieuw horloge te introduceren. Het bedrijf nam in april dit jaar gadgetmaker Withings over en onder die naam is nu een gloednieuw fitnesshorloge gepresenteerd. Het gaat om de Withings Steel HR, een horloge dat vanaf oktober dit jaar op de markt worden gebracht.

Nokia introduceert de Withings Steel HR

Het nieuwste horloge van Withings is een fitnesstracker waarmee je voortaan gemakkelijk ziet waar je aan toe bent. Op het scherm van het horloge zie je vooral een analoge wijzerplaat. In de wijzerplaat bevindt zich echter ook een klein schermpje waarop je precies kunt zien hoeveel stappen je gezet hebt, wat je hartslag is en wat de afstand is die je op die dag hebt afgelegd.

Nokia Withings Steel HR 1

Wat het scherm ook kan weergeven, is een doel dat door de gebruiker is ingesteld in de bijbehorende Withings Health Mate-app. Die applicatie is voor zowel Android- als iOS-toestellen te downloaden. Het horloge, dat in principe niet heel erg op een smartwatch lijkt, zorgt er ook voor dat je niets mist van de online-wereld. Zo zie je op het horloge ook eenvoudig nieuwe e-mails verschijnen.

Prijs en beschikbaarheid

Nokia heeft al aangegeven dat de Withings Steel HR vanaf begin oktober in de schappen moet liggen. Daarbij kunnen liefhebbers kiezen tussen twee verschillende maten. De grootste variant is er één van 40 millimeter, die alleen verkrijgbaar is met een zwarte wijzerplaat en voor een bedrag van 200 euro op de markt komt. De tweede variant is 36 millimeter. Daarbij kunnen liefhebbers wel kiezen uit twee kleuren: wit en zwart. De kleinere uitvoering gaat overigens 190 euro kosten.