Withings Activité Steel

Nokia, dat onlangs aankondigde de wearable-maker Withings te hebben overgenomen voor 170 miljoen euro, maakt volgende week in San Francisco zijn plannen bekend op het gebied van wearables. De uitnodigingen zijn al naar de pers gestuurd.

Withings en Nokia

Nokia meldt in een persbericht dat de overname inmiddels helemaal rond is: Withings is nu honderd procent onderdeel van het Finse bedrijf, dat ooit een iconische mobiele telefoonmaker was totdat de boot op smartphonegebied volledig werd gemist en Microsoft het bedrijf eerst overnam en vervolgens het hele merk de nek omdraaide. Verwacht wordt dat Nokia binnenkort weer met de productie van smartphones en tablets begint. De overname van Withings was een verrassing, en geeft aan dat Nokia ook op het gebied van wearables de markt wil bestormen.

Gezondheidszorg

Nokia heeft bekendgemaakt dat de tweehonderd werknemers van Withings nu volledig bij Nokia horen. De voormalige CEO van Withings, Cedric Hutchings, geeft nu leiding aan de nieuwe Nokia-afdeling die 'preventieve gezondheidszorg en patiëntverzorging'  heet.

Visie voor digitale gezondheid

Withings maakt overigens niet alleen smartwatches die stappen tellen, maar ook een fitnesstracker met een schermpje van e-ink en een bluetooth-thermometer. Nokia kondigt aan dat de persbijeenkomst op 9 juni is bedoeld om 'onze visie voor digitale gezondheid te delen en onze producten te showen.'

Review

Al in februari 2015 reviewde Wearables Magazine de Withings Activité Pop smartwatch.  Een vrij simpel uitgevoerd analoog horloge, met enkele slimme fitnessfuncties.