Nokia heeft bekendgemaakt gadgetmaker Whitings te hebben overgenomen voor een bedrag van 170 miljoen euro. Het bedrijf wil zich concentreren op de digitale gezondheidsmarkt. Whitings staat bekend om zijn producten voor die markt.

Het Finse Nokia neemt Whitings over

Nokia heeft bekendgemaakt dat het bedrijf het Franse consumentenelektronicabedrijf Whitings gaat overnemen voor een bedrag van 170 miljoen euro. Met deze zet wil het Finse bedrijf in één klap heel actief worden op de markt voor digitale gezondheid. De verwachting is dat de overname in het derde kwartaal van 2016 voltooid is. De Finse oud-telefoonmaker geeft aan dat deze overname en de stap naar de digitale gezondheidsmarkt van strategisch belang is. Zelf heeft de producent al een hoop patenten in huis waar het mee uit de voeten kan.

Nokia was ooit de grootste producent van mobiele telefoons. Ook stond het bedrijf bekend om zijn kaartenapplicatie, die het vorig jaar verkocht heeft. Eerder verkocht het al zijn afdeling voor mobiele telefonie aan Microsoft. Vorig jaar kocht dit Finse bedrijf al het Franse bedrijf Alcatel-Lucent, in een deal dat 15,6 miljoen euro heeft gekost. Withings is een fabrikant van fitnessgadgets, zoals Bluetooth-weegschalen en horloges met bewegingstrackers. Wat de plannen voor de toekomst zijn, is nog niet bekend. Die informatie verschijnt later.