Eerder dit jaar op het Mobile World Congress kondigde Nokia aan dat de Withings-gezondheidsgadgets overgenomen zouden worden door het merk Nokia. Vandaag is deze overname compleet en dat zorgt voor vernieuwde wearables.

Withings wordt Nokia

Om te beginnen zijn er twee nieuwe producten gelanceerd. De zogeheten Body+, opvolger van de Body, en de BPM+, een verbeterde bloeddrukmeter. De nieuwe gadgets kosten respectievelijk 59,95 dollar (ruim 53 euro) en 129,95 dollar (116 euro).

Andere gadgets die in een nieuw jasje gestoken werden zijn: Go, een activiteiten- en slaaptracker, Home, een video- en luchtkwaliteitschecker en Thermo, een slimme thermometer.

Health Mate-app

Ook vernieuwde Nokia de - voorheen Withings - Health Mate-app. Deze app verzamelt informatie van verbonden apparaten en geeft je gewicht, activiteit, slaap en bloeddruk weer. De app heeft nu een verbeterde navigatie en een gepersonaliseerd acht weken gezondheidsplan. Daarnaast lanceerde Nokia vijf nieuwe gezondheidsplannen. Sleep Smarter, Better Body, Pregnancy Tracker, Healthier Heart en Leaderboard.

Nu te koop

Sommige producten zullen echter niet blijven bestaan terwijl het bij andere producten iets langer duurt voordat deze onder de nieuwe uitgever gelanceerd zullen worden. De zogehete Steel HR zal pas dit najaar uitgebracht worden.

De Nokia digitale gezondheidsproducten zijn te verkrijgen via de website. Op het moment zijn er zes verschillende wearables verkrijgbaar, maar als we het zo horen kunnen we veel meer verwachten van Nokia.