Nokia heeft aangekondigd dat het gaat kijken naar de mogelijkheden die er nog zijn op de gezondheidsmarkt. Er worden over 'strategische opties' nagedacht. Dat leidt mogelijk tot verschillende transacties of andere veranderingen, heeft het bedrijf laten weten in een blogpost.

Verlaat Nokia de gezondheidsmarkt?

Twee jaar nadat Nokia het Franse bedrijf Withings overgenomen heeft, een bedrijf dat onder meer gezondheidswearables maakt, heeft de fabrikant laten weten dat er kritisch wordt gekeken naar de digitale gezondheidstak. In de blogpost staat geschreven dat er 'strategische opties' worden overwogen, die mogelijk kunnen leiden tot verschillende transacties of andere veranderingen. Wat dit momenteel precies inhoudt, is helaas niet bekend. Het bedrijf heeft verder geen aankondiging gedaan met betrekking tot de toekomst.

Echter, wanneer je kritisch naar een tak van je organisatie kijkt, dan gaat het meestal niet goed. Nokia heeft wat problemen met de producten van Withings (zo zijn experimentele functies verdwenen van de slimme weegschalen en viel de redesign van de app niet goed bij gebruikers) en dat heeft geleid tot financiële problemen. Het bedrijf zelf is nog gezond, met name door lucratieve patenten die worden gebruikt door andere bedrijven. Eerder trok de Finse fabrikant echter ook al de stekker uit het Ozo-project, een virtualrealitycamera voor 360-graden video's.