Nokia heeft aangekondigd dat het voornemens is de digitale gezondheidstak te verkopen aan Éric Carreel, de mede-oprichter van Withings. Dat is de startup die het Finse bedrijf in 2016 heeft opgekocht. Er zijn geen details bekendgemaakt over de verkoop, maar waarschijnlijk maakt de Finse fabrikant verlies op de deal.

Nokia verkoopt gezondheidstak aan Withings

Nokia heeft bekendgemaakt dat er plannen zijn om de digitale gezondheidstak van het bedrijf te verkopen aan Éric Carreel, de mede-oprichter van Withings -- het bedrijf dat de Finse fabrikant in 2016 had overgenomen. Er zijn geen details over de deal naar buiten gebracht, maar verwacht wordt dat het bedrijf verlies gaat maken met de verkoop. Twee jaar geleden werd het bedrijf dus overgenomen voor een bedrag van 191 miljoen dollar, waarna er veel geld geïnvesteerd werd in dezelfde producten opnieuw naar de markt te brengen, maar dan met een andere naam.

Het is geen geheim dat Nokia het moeilijk heeft met zijn digitale gezondheidstak. Eerder kwam al naar buiten dat het bedrijf 141 miljoen dollar moest afschrijven, aangezien dezelfde producten met een ander merk toch niet bleken aan te slaan zoals verwacht. Nu de fabrikant ook zonder Withings verdergaat, verandert ook de strategie. Voortaan focust het bedrijf zich weer op business tot business-modellen en zal het voornamelijk geld gaan verdienen aan het uitlenen van licenties. Wat Carreel nu met Withings gaat doen, is onduidelijk op moment van schrijven.