Op Kickstarter is er nu een project te vinden voor een smalle en simpele hybride smartwatch, die is bedoeld voor vrouwen: de Nowa Shaper. Dit horloge is nog geen centimeter dun en kost 199 dollar, wat omgerekend zo'n 183 euro is.

Nowa Shaper op Kickstarter

De hybride smartwatch heeft de laatste paar maanden aan populariteit gewonnen. Tijdens Baselworld 2017 hebben we er een hoop van voorbij zien komen. Maar er zijn natuurlijk ook altijd bedrijven die niet naar zo'n beurs gaan en hun eigen plan trekken, zoals de mensen achter de Nowa Shaper. De hybride smartwatch van deze Franse startup is nu te ondersteunen via Kickstarter, waar het horloge vanaf 99 dollar (ruim 91 euro) te verkrijgen is. Normaal zou het polsapparaat 199 dollar kosten, wat omgerekend ongeveer 183 euro is.

De Nowa Shaper is 9,75 millimeter dun en beschikt over een wijzerplaat van 40 millimeter. De behuizing is gemaakt van roestvrij staal, met een coating van saffierglas. De Shaper is verkrijgbaar in acht verschillende stijlen, met verschillende banden en kleuren. Met de smartwatch kun je telefoontjes afwijzen, selfies maken, fitnessactiviteiten tracken en je slaap in kaart brengen. De Shaper kan worden gekoppeld aan zowel Android als iOS. De accu moet acht maanden meegaan. Momenteel zijn er nog zo'n 200 modellen voor 99 dollar over.