De bekendste klok van Nederland is nu te downloaden voor Android Wear, vanuit Google Play: de NS-stationsklok. En hij werkt precies zoals je dat van een NS-stationsklok mag verwachten - nee, hij loopt ondertussen geen vertraging op.

Download de NS-stationsklok voor Android Wear

Misschien kun je er niet meer naar kijken. Misschien kijk je er het liefst heel de dag naar. We hebben het over de bekendste klok van Nederland, de NS-stationsklok. Deze bekende klok heeft al voor heel wat memorabele momenten gezorgd: of je je nou ergens aan ergerde (*kuch vertragingen kuch*) of juist ergens naar uit keek, deze klok is er altijd om je de waarheid te vertellen. Hij laat je zien wanneer een trein prima op tijd is of juist ontzettend laat (ook al gaat het om een paar minuten) en is eigenlijk een rots in de branding.

Ach, misschien valt het ook allemaal wel mee, maar dat neemt niet weg dat het een grappig gegeven is dat de NS-stationsklok vanaf nu te downloaden is vanuit Google Play voor Android Wear. Heb je thuis een smartwatch met daarop het Android-besturingssysteem, dan kun je deze klok nu, gratis, als wijzerplaat instellen. Dat kan sinds Google de juiste api voor wijzerplaten heeft vrijgegeven, aangezien zelfs wijzerplaten maken en instellen niet een functie is die altijd al beschikbaar was voor Android Wear - maar nu gelukkig dus wel.

Opvallend aan de NS-stationsklok is dat-ie precies hetzelfde is als op het station. De minuut in deze wijzerplaat gaat voor het grootste gedeelte sneller voorbij, omdat de secondewijzer op het einde van die minuut twee seconden nodig heeft om te synchroniseren met de moederklok - dat synchroniseren vindt nu echter niet plaats, maar je zult de secondewijzer wel even zien haperen rond het cijfer twaalf. Ook is het zo dat je de schaduw van de wijzer ziet en dat de de langste arm naar de volgende minuut valt, precies zoals op het station.